Friday, January 10, 2014

A Francia csodaszendvics - Croque Monsieur

    Ez a szendvics egy tipikus példája a kóstólás és szerelem elsőre talalákozásra. Talán az egyik legismertebb szendvics a hot dog, a hamburger és a philly cheese steak után, vagy között? Hát szerintem európai szemszögből nézve talán csak az olasz panini, ami még híres szendvicsnek mondható.
   Mindenesetre én nagyon szeretem főként azért, mert ha vendégek vannak egy tökéletes reggli lehet hamarabb elő lehet készíteni viszonylag nagy mennyiségben is és majd csak be kell indítani a grillt és pa perc alatt kész a csoda.


Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 500 ml tej
  • 1 tojássárga
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • 8 szelet toast kenyér
  • 4 szelet sonka
  • 4 szelet valamilyen puhább sajt,  például: Gauda, Edam vagy Trappista
  • Ha nem lerben, hanem serpenyőben szeretnénk sütni, akkor vaj a sütéshez

Elkészítés:

    A vajan kisebb lángon megolvasztjuk, belekavarjuk a lisztet, majd óvatosan belekeverjük a tejet, de úgy hogy közben a szósz ne csomosódjon össze. Folyamatos láng felett kevergetjül míg besűrűsödik, közbe bele kavarunke egy kis sót, borst esetleg egy kis szerecsendiót. Ha már eléggé sűrű a szósz akkor levesszük a lángról és belekarjuk a tojássárgát és a mustárt. 
   Megkenjük, mind a 8 szelet kenyeret a szósszal, majd négyre rátesszük először a sonkát, majd a sajtot és a megmaradt négy szelet kenyeret szembefordítjuk a sajttal. Az 1gy elkészült szendvicseket vagy lerben sütőpapírin, GRILL fokozatos párpercig sütjük vagy pedig serpenyőben vajban. 

Jó étvágyat!











No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails